Agentie de marketing digital

Tiktok ads promovare tiktok reclame tiktok marketing digital

În 2021, TikTok a depășit Google și Facebook ca fiind cel mai vizitat site online. Deși inițial renumit pentru videoclipurile sale de sincronizare a buzelor și provocări de dans,.

TikTok a creat, de asemenea, o platformă de marketing digital ideală pentru a ajuta companiile să interacționeze cu publicul țintă și să sporească notorietatea brand-ului. Și tu poți.

Fie că faci sau nu parte din jocul marketingului digital, nu poți ignora puterea și potențialul TikTok Ads cu numeroasele tipuri de reclame.

Vezi ce câștigă afacerea ta din valorificarea marketingului pe TikTok!

🤔 Cum poți să creezi conținut de calitate?

TikTok este una dintre cele mai populare platforme de social media din lume

Tiktok ads promovare tiktok reclame tiktok marketing digital

TikTok a ajuns pe piața globală în 2017, unde a câștigat popularitate mai repede decât orice altă platformă de socializare până în prezent. Din 2019, TikTok a fost clasat cea mai descărcată aplicație din magazinele digitale, cu peste 2 miliarde de descărcări.

Este o concepție greșită uzuală că adolescenții domină baza de utilizatori TikTok. Cu toate acestea, statisticile arată că 59% dintre utilizatori au peste 24 de ani. Asta înseamnă că este reprezentată o gamă largă de date demografice, astfel încât TikTok îți poate ajuta afacerea să ajungă la un public vast și divers, expunând conținutul tău celor 689 de milioane de utilizatori activi din întreaga lume.

Pentru afaceri, TikTok se remarcă printre platformele de social media dintr-un singur motiv principal: algoritmul de recomandare din spatele paginii TikTok For You.

Spre deosebire de restul rețelelor de socializare, TikTok nu afișează în primul rând conținutul utilizatorilor din conturile pe care le urmărești. În schimb, arată adesea recomandări video, generate algoritmic pe baza comportamentului unui utilizator individual: A.I-ul gândește la conținutul pe care l-ai postat, apreciat și trecut cu degetul.

Este o realizare tehnică masivă. „Sistemul face miliarde de calcule pe secundă”, a declarat cercetătorul A.I Dinesh Raman pentru The New Yorker. „Sunt date transmise la o scară pe care nu am mai văzut-o până acum.

Pentru agenții de publicitate, algoritmul puternic de recomandare are trei beneficii principale:

Tiktok ads promovare tiktok reclame tiktok marketing digital

Utilizatori hiper-angajați

Un utilizator TikTok petrece în medie mai mult de jumătate de oră pe zi pe platformă – ceea ce o face ca fiind a doua platformă de social media pe care un utilizator își petrece timpul.

Tiktok ads promovare tiktok reclame tiktok marketing digital

Sursa: eMarketer

Între timp, adolescenții și preadolescenții petrec zilnic în medie 105,1 minute pe aplicație, conform datelor MMGuardian. Asta e mult.

Are sens, totuși utilizatorii sunt recompensați în mod concret și imediat pentru implicarea cu videoclipurile postate pe TikTok.

Acoperire organică potențial masivă – a.k.a. notorietatea gratuită a brand-ului

 

Nu ai nevoie de o mulțime de urmăritori pentru a exploda pe TikTok. Orice cont o poate face, inclusiv unul de afacere. Există creatori cu mai puțin de 500 de urmăritori care au avut un TikTok vizionat de peste 700.000 de ori.. asta nu se întâmplă pe YouTube sau alte platforme.

TikTok Ads este prietenos cu bugetul

 

Nu ai nevoie de un buget mare pentru TikTok Ads deoarece platforma oferă videoclipuri brute, realizate pe telefoanele mobile. TikTok este recunoscut pentru videoclipuri autentice și nelustruite și nu necesită echipamente costisitoare pentru a produce conținut bun. 

Acesta este motivul principal pentru care partajarea conținutului generat de utilizatori pe TikTok te poate ajuta să obții mai multă atenție asupra videoclipurilor tale deoarece oamenii nu percep imediat ca fiind o reclamă atunci când arată ca restul videoclipurilor din feedul lor.

NOTĂ: Clienții tăi pot fi creatori de conținut foarte valoroși pe TikTok pentru afacerea ta. Îi poți ruga să filmeze momentul despachetării produsului tău sau momentul montajului, ori mulțumirea de la sfârșit sau, de ce nu, toate în mai multe videoclipuri scurte, în schimbul a 10% discount la următoarea comandă, spre exemplu. Este în interesul tău să apelezi la această cale rentabilă de colectare a conținutului.

Este ușor să faci TikTok Ads

Tiktok ads promovare tiktok reclame tiktok marketing digital

Oricine are un telefon mobil poate folosi TikTok Ads. Ideea platformei nu este de a crea videoclipuri elegante, cu scenarii. Această caracteristică a deschis un nou drum pentru creatori ca să apară în mod constant în aplicație, construindu-și propriile audiențe unice și să apară în mod repetat pe pagina „For You”.

Un TikTok poate fi creat într-un minut și postat, în funcție de conținutul tău și necesitățile editării. TikTok are un volum uriaș de efecte și sunete, dar acestea pot fi filtrate, iar aplicația chiar sugerează sunete pentru videoclipul tău. Acest lucru face mai ușor de navigat decât platforme precum Instagram. Poți alege pur și simplu dintre sunetele populare sau melodiile din trending de pe TikTok sau poți înregistra propriile voci și le poți adăuga la videoclipuri.

Urmând tradiția “Vines”, TikTok este despre “aici și acum” și despre postarea unor bucăți de conținut care atrag atenția oamenilor. Tot ce ai nevoie este un telefon mobil, un cont și ești gata.

Un mediu creativ

 

Oricine caută să facă reclame pur bazate pe text sau reclame foto statice, TikTok nu este locul potrivit. Publicitatea TikTok înseamnă ambalarea unui mesaj publicitar puternic în formate video captivante și redarea lui. Este o platformă care se bazează exclusiv pe mediul video.

Ce anume însemnă asta?

 

Pentru a înțelege mai bine diferența pe care o face mediul TikTok în percepția unei reclame, hai să trecem peste cu un exemplu!

Imaginează-ți că vrei să promovezi noul tău produs prin Facebook și TikTok. Pe Facebook, cele mai comune modalități de a transmite un mesaj sunt textul și imaginea, așa că, deși un anunț video ar genera un anumit nivel de atenție, nu este atât de folosit (insă este recomandat).

TikTok-ul este destinat să comunice prin videoclipuri. Redarea unui anunț video ca reclamă pe TikTok creează astfel o impresie potrivită a platformei, mult mai mult decât același videoclip într-un anunț Facebook.

În jargonul tehnic, acest tip de publicitate se numește „publicitate nativă”: se referă la orice reclamă care se integrează aproape perfect în mediul său editorial și dă astfel impresia că face parte din platforma în sine. Datorită aspectului lor natural, ele nu numai că inspiră un nivel mai ridicat de încredere pentru destinatar, ci și asigură în mod regulat un angajament și rate de click remarcabile.

Ce tipuri de reclame poți rula pe TikTok Ads?

Tiktok ads promovare tiktok reclame tiktok marketing digital

TikTok Ads este un canal interesant pentru a ajunge la un grup țintă într-o manieră direcționată și eficientă din punct de vedere al costurilor, precum și pentru a comunica mesajul publicitar în mod creativ și natural.

Cum arată de fapt TikTok Ads?

 

O caracteristică pe care toate tipurile de reclame TikTok Ads o au în comun este, fără îndoială, mediul „video”. De la conținut organic la reclame plătite, totul este despre video.

Deși nu trebuie să decizi asupra unui anumit mediu este totuși important să stabilești două lucruri cheie:

  • „Obiectivul campaniei”: ceea ce dorești să obții în urma campaniei tale
  • „Format de anunț”: în ce formă ar trebui să fie redată reclama ta video

Obiectivele campaniei sau obiectivul campaniei

Tiktok ads promovare tiktok reclame tiktok marketing digital

Totul este despre tine și obiectivele tale! Ce vrei să obții cu campania? TikTok Ads face distincție între trei categorii principale.

1. Conștientizare – Campaniile de conștientizare au ca scop atragerea atenției asupra afacerii tale și creșterea gradului de notorietate a brand-ului. Alegerea acestui obiectiv asigură difuzarea anunțului video pentru cât mai mulți utilizatori din grupul țintă ales de tine.

2. Considerare – Cu ajutorul campaniilor de luare în considerare te asiguri că interesul față de ofertele tale crește și că potențialii clienți află mai multe despre acestea. Poți alege dintre trei obiective specifice:

  • Trafic: Trimiți destinatarii către o adresă URL, cum ar fi o pagină de destinație, o pagină de produs sau formulare pentru generare de clienți potențiali
  • Descărcări de aplicații: Trimiți destinatarii în App Store/Magazin Play pentru a descărca o anumită aplicație
  • Vizualizări video: Maximizezi numărul de spectatori

3. Conversie: Cu acest obiectiv poți viza oameni care știu deja ce oferi vrei să ia măsuri imediate. Cu obiectivul de „CONVERSIE” pe TikTok Ads, poți încuraja destinatarii să întreprindă o acțiune predefinită. Aici ai alegerea liberă de la înregistrări până la achiziții directe.

Ce obiectiv ți se potrivește depinde desigur de situația ta specifică și se poate schimba în timp. Cu strategia potrivită vei crește considerabil șansele reușitei tale!

Profită de avantajele TikTok Ads cu

Agenție marketing online digital social media marketing promovare online

Dacă ești proprietarul unei afaceri și cauți modalități eficiente de a-ți promova brandul, atunci este momentul să-ți îndrepți atenția spre TikTok Ads. Această platformă social media în continuă creștere oferă oportunități imense de a ajunge la publicul țintă și de a-ți crește vânzările.

 

Din pacate, nu toate afacerile au resursele sau expertiza necesară pentru a crea și implementa campanii de publicitate eficiente pe TikTok Ads. Dacă te afli în această situație este important să apelezi la o agenție de marketing digital de încredere pentru a te ajuta în acest proces.

BuyAds este o agenție cu experiență și expertiză constantă în domeniul marketingului digital. Am ajutat deja numeroase afaceri să-și atingă obiectivele de marketing prin intermediul campaniilor TikTok Ads personalizate și adaptate nevoilor lor.

 

Dacă îți dorești și tu să profiți la maximum de puterea TikTok-ului, completează formularul de mai jos cu toate detaliile necesare, iar noi te vom contacta pentru a începe să lucrăm împreună la creșterea vânzărilor tale și pentru a-ți promova brandul cu succes în mediul online.

Deciziile diferile aduc rezultate diferite în marketing digital!

Abonează-te la Newsletter și primești noul nostru eBook GRATUIT!

Ți-am pregătit 38 de pagini pline cu informații utile ce te vor ajuta pe tine și afacerea ta să beneficiați de succesele unei agenții specializate în Facebook & Instagram Ads.

Campanii Facebook Ads de SUCCES!

Campanii Facebook Ads de SUCCES!

Transformă campaniile Facebook Ads în SUCCESE cu strategii precise! Campaniile Facebook Ads reprezintă, în continuare, un instrument puternic pentru a…

Tendințe Marketing Digital 2023

Tendințe Marketing Digital 2023

Piața digitală este și va fi mereu într-o continuă schimbare, pe măsură ce numărul utilizatorilor crește.. și cererea de tehnologie…

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Află care sunt cele mai eficiente modălități de a atrage și păstra publicul țintă în era digitală a anului 2023.…

Abonează-te la Newsletter și primești noul nostru eBook GRATUIT!

Ți-am pregătit 38 de pagini pline cu informații utile ce te vor ajuta pe tine și afacerea ta să beneficiați de succesele unei agenții specializate în Facebook & Instagram Ads.

Scroll to Top