Agentie de marketing digital

Social Media Marketing online promovare facebook instagram tiktok google creare continut

Când jumătate din populația lumii utilizează în mod regulat platformele de social media, a avea o prezență pe rețelele sociale pentru companii este nevoia momentului.

Cu fiecare zi, mai mulți oameni se alătură platformelor de social media și este pe cale să devină cea mai mare și mai convenabilă sursă pentru toate tipurile de comunicare, în viitorul apropiat.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că milioane de oameni derulează prin noutățile platformelor sociale în fiecare zi, căutând să descopere conținut nou și să interacționeze cu brand-urile lor preferate.

Înseamnă că tu, ca afacere, trebuie să-ți construiești o prezență în rețelele sociale dacă vrei să atragi atenția și, mai important, să păstrezi acea atenție.

Peste 90% dintre afaceri recunosc deja că marketingul pe rețelele sociale a crescut considerabil expunerea brand-ului lor. A avea o prezență pe social media nu numai că te ajută să generezi mai multe conversii (vânzări), dar te ajută și să te conectezi și să-ți înțelegi mai bine clienții.

Dacă în 2023 încă mai există companii care să-și pună întrebarea “Dacă este într-adevăr atât de necesar să fie prezenți pe social media”.. răspunsul scurt este un mare DA, este absolut.

Dacă ai nevoie de motive și mai convingătoare pentru a demonstra importanța prezenței pe social media și de ce afacerea ta ar trebui să se străduiască în mod constant să-și sporească prezența în mediul online, continuă să citești.

Prezența pe Social Media crește NOTORIETATEA brand-ului

crestere notorietate brand awareness in mediul online marketing digital online social media promovare

Rețelele de socializare schimbă în mod constant modurile în care comunicăm și ne conectăm cu oamenii și, cel mai important, cu brand-urile.

Prezența pe social media te poate ajuta să te conectezi cu noi audiențe, oferindu-ți șansa de a fi descoperit de potențiali clienți. 

Alege-ți platformele potrivite înainte de a începe să faci publicitate. Pentru a face acest lucru este important să ai o idee clară despre publicul tău țintă.

Creează conținut valoros și începe să interacționezi cu publicul țintă. Conținutul tău ar trebui să fie concis, captivant și creativ.

Este important să ieși în evidență și să-ți crești propria comunitate online, iar conținutul te va ajuta la crearea identității brand-ului tău. Nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi pentru a te prezenta pe tine sau produsele/serviciile tale.

Cea mai bună parte a rețelelor sociale este că îți permite să interacționezi cu publicul țintă și să apelezi direct la el. Folosește acest spațiu pentru a comunica cu adevărat cu publicul, răspunzând la comentariile lor, stories, menționându-le și punându-le întrebări.

Promovarea pe Social Media îți crește traficul

promovare facebook ads instagram ads reclame platite facebook social media marketing

Când actualizezi blogul sau website-ul, poate dura ceva timp, atunci când este lăsat în sarcina Google, pentru ca acesta să obțină interacțiuni. Înseamnă că foarte puțini oameni vor fi conștienți că ai postat conținut nou.

Când îți promovezi conținutul pe platformele de social media, oamenii care sunt deja interesați de brand-ul tău îl pot accesa cu ușurință printr-un simplu click. Partajând conținutul tău în momente strategice ale zilei obții mai multă expunere și ajungi la un public mult mai larg care poate să-ți sporească traficul pe website.

Având o prezență constantă pe social media, afacerea ta are posibilitatea de a se conecta cu un public mai mare, neexploatat, care va diversifica baza de clienți.

Obținerea traficului suplimentare este, de asemenea, necesar dacă dorești să te clasezi pe primele pagini de căutare. Amintește-ți că motoarele de căutare țin cont de cât trafic primesc paginile tale înainte de a le considera relevante.

Îți cunoști mai bine publicul

 

Clienții și publicul sunt cele mai importante aspecte ale oricărei afaceri. Cunoașterea lor îți oferă șansa de a-ți elabora mai bine campaniile și strategiile.

Prezența pe social media pentru afacerea ta și interacțiunea cu clienții și publicul țintă reprezintă puncte cheie care-ți vor răspunde ulterior la întrebări precum:

 • Ce produse folosesc/cumpără?
 • Ce fel de conținut le place să citească?
 • Ce tipuri de postări le place să partajeze?
 • Ce site-uri web vizitează?
 • De ce influenceri sunt pasionați?

Prin interacțiunile cu ei, vei dobândi o înțelegere a cine sunt ei. O mai bună înțelegere a publicului tău te va ajuta să te conectezi mai ușor cu ei și să creezi relații de lungă durată care, în cele din urmă, vor ajuta afacerea ta să crească. 

De asemenea, poți crea apoi tipul de conținut care rezonează cel mai mult cu ei și care obține cel mai mult trafic. În cele din urmă, acest lucru va îmbunătăți ratele de conversie și strategiile de produs.

O prezență activă pe social media ajută la construirea de relații valoroase cu clienții

 

De ce este important? Pentru că publicul tău nu dorește doar să citească despre produsele sau serviciile tale și să asculte propunerile tale de marketing. Vor să interacționeze cu tine.

30% dintre mileniali interacționează cu un brand pe o platformă de socializare cel puțin o dată pe lună. Astfel, poți înțelege cât de important este să interacționezi cu publicul tău pentru a crea o legătură cu ei.

Platformele Social Media au făcut extrem de ușor să poți interacționa direct:

 • Pune întrebări publicului tău
 • Răspunde la comentariile de la postările tale
 • Distrează-ți publicul cu conținut relevant
 • Creează legături cu publicul tău în privința intereselor comune
 • Repostează răspunsurile, interacțiunile cu publicul ori de câte ori poți
 • Ia parte la tendințe sau conversații virale actuale

Dacă faci aceste lucruri, nu doar că-ți vei promova brand-ul, ci vei crea un sentiment de comunitate în jurul brand-ului tău. Și oamenilor le place să facă parte din comunități.

Aceste interacțiuni vor crește gradul de notorietate a brand-ului tău, ceea ce va aduce noi clienți potențiali. Adepții tăi vor deveni clienți fideli și, în timp, vor deveni ei înșiși promotori de brand.

Prezența constantă pe social media ajută la îmbunătățirea customer support-ului

Social Media Marketing online promovare facebook instagram tiktok google creare continut

Cu toții știm că este mai dificil să câștigi un nou client decât să păstrezi unul existent (și mai costisitor). De aceea, un customer support bun este ceva de care fiecare companie are nevoie pentru a supraviețui.

Cu ajutorul rețelelor de socializare este la fel de ușor și pentru clienții tăi să te contacteze direct, fără a fi nevoie să treacă prin acele apeluri telefonice plictisitoare și zeci de minute de așteptare.

Serviciul rapid pentru clienți nu mai este DOAR opțional, ci este obligatoriu. Clienții tăi se așteaptă să rezolvi problemele și să răspunzi imediat la îndoielile lor.

Nu oferi răspunsuri rapide pe platformele de social media? Este posibil să te coste de fapt “un client”. Studiile au arătat cum utilizatorii recompensează un brand care răspunde rapid solicitărilor și plângerilor clienților de pe rețelele sociale. 

De asemenea, 72% dintre utilizatori sunt predispuși să recomande un brand altora după ce au avut o experiență pozitivă cu acesta pe social media.

Acum că știi importanța prezenței pe social media în ceea ce privește serviciul clienți, iată și alte aspecte de care trebuie să ții cont atunci când urmărești gradul de satisfacție al clienților:

 • Monitorizează conversațiile despre brand-ul tău urmărind unde, când și cum a fost menționat
 • Organizează sesiuni regulate de întrebări și răspunsuri pentru a curăța îndoielile cu privire la produse/servicii sau brand
 • Acordă atenție individuală fiecărui utilizator oferindu-i soluții personalizate
 • Solicită în mod activ clienților tăi feedback pentru a-ți îmbunătăți imaginea brand-ului

Râmâi relevant prin prezență constantă pe social media

 

În era digitală rapidă de astăzi nu poți preconiza ce tendință poate deveni virală sau ce devine important.. și când se va întâmpla, nu se poate spune cât timp va rămâne în lumina reflectoarelor.

A avea o prezență constantă pe social media înseamnă să oferi conținutului tău oportunitatea de a fi prezentat în diverse forme de știri sau brand-ul tău poate să fie postat-distribuit de un influencer. A avea o idee despre subiectele în trending este ceea ce permite conținutului tău să aibă șansa de a exploda.

Fii atent la conversațiile din trending la care poți lua parte. Meme-urile sau fenomenele de cultură pop care se aliniază perfect cu marca ta pot fi folosite strategic pentru a ajunge la un public mai larg.

Deoarece tendințele tind să se stingă rapid, este esențial să participi la ele pe măsură ce se întâmplă. Asta înseamnă că trebuie să fii activ și să urmărești constant noile tendințe și evenimente curente la care poți reacționa.

Nu poți ignora prezența concurenților tăi pe social media

Social Media Marketing online promovare facebook instagram tiktok google creare continut

În cazul în care nu ai observat, concurența ta are deja o prezență pe social media, cel mai probabil pe mai multe canale de social media. Asta înseamnă că principalii tăi concurenți profită în mod constant de puterea marketingului pe rețelele sociale. 

Ce faci?

Cel mai bun lucru despre social media este că informațiile sunt gratuite. Tot ce ai nevoie este un pic de cercetare și poți urmări aproape orice, de la modul în care se desfășoară postările tale până la modul în care concurenții tăi își construiesc prezența pe platforme.

Monitorizează-le activitățile de marketing pe rețelele sociale, urmărește cât de bine se descurcă campaniile lor. Dacă reușesc, înseamnă că fac ceva bine și poți lua câteva notițe.

Iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui:

 • Cât de des postează?
 • Ce fel de conținut postează ei?
 • Cum reacționează publicul la postările lor?
 • Te poți inspira din concurența ta?
 • Este comparat brand-ul tău pe social media?

Odată ce poți răspunde la aceste întrebări, poți începe să-ți îmbunătățești propria prezență pe social media și chiar să lucrezi la strategii de marketing. Poți chiar să eviți greșelile pe care le-au făcut concurenții tăi. 

De exemplu, dacă concurentul tău nu postează în mod regulat sau nu interacționează suficient cu publicul său, îți poți dedica timp pentru a dezvolta o strategie mai bună de socializare.

Prezența în rețelele sociale pentru afaceri înseamnă utilizarea publicității direcționate

 

Când vine vorba de importanța prezenței pe rețelele de socializare, există un lucru pe care nu-l poți ignora – PUBLICITATEA.

Nu este suficient să ai un număr mare de oameni care te urmăresc pe social media. Scopul tău final este să stimulezi vânzările și, pentru asta, ai nevoie de o modalitate strategică de a-ți promova produsele sau serviciile pe social media.

Chestia este că platformele de social media îți permit să creezi reclame foarte bine direcționate, pe care le poți personaliza în funcție de nevoile publicului tău. Reclamele Facebook, de exemplu, îți permit să vizezi clienții după numeroase criterii demografice, comportamente de consum și interese. 

De ce să investești în publicitate pe rețelele sociale?

 
 • Costuri publicitare mai mici

Investiția în publicitate pe social media nu este doar convenabilă, ci și mult mai ieftină. În comparație cu cantitatea de resurse necesară pentru a desfășura o campanie de publicitate media, tipărită sau în aer liber, mai tradițională, cheltuielile unei campanii de social media sunt mult mai mici.

 • Analiza performanței în timp real

Când rulezi reclame pe social media este mult mai ușor să analizezi performanța. Acest lucru îți oferă toate datele de care ai nevoie pentru a ști dacă campania ta aduce sau nu rezultatele dorite. 

Cele mai multe platforme de social media și instrumente terțe îți permit să urmărești și să analizezi campaniile în timp ce acestea se desfășoară. Este esențial să știi dacă reclama ta are performanțe bune pentru a îmbunătăți campaniile.

 • Publicul vizat

Publicitatea tradițională nu-ți permite să vizezi potențialii clienți cu anunțurile tale în modul în care o face publicitatea pe rețelele sociale.

Campaniile pe social media, pe de altă parte, îți permit să știi dacă investiția ta este la locul potrivit și că ajungi la oamenii potriviți, ceea ce duce la rate mai bune de conversie.

Concluzie

Social Media Marketing online promovare facebook instagram tiktok google creare continut

A avea o prezență pe rețelele sociale pentru orice afacere este o necesitate absolută în zilele noastre.

Îți oferă expunerea necesară și te ajută să crești gradul de notorietate a brand-ului în mod foarte eficient.

Identifică-ți publicul țintă, vezi pe ce platformă de socializare îi găsești, creează conținut valoros și ajută-ți publicul țintă să interacționeze cu acesta. Interacționează și tu cu publicul tău și, în sfârșit, urmărește rapoartele pe care le oferă fiecare platformă și vezi dacă eforturile tale funcționează sau nu.

Social Media te ajută, de asemenea, să crești traficul website-ului tău conducând publicul către paginile pe care dorești. Când postezi un link pe rețelele de socializare primești trafic de la urmăritorii tăi și de la alte persoane la care s-ar putea să ajungi prin hashtags, distribuiri, reclame.

Când vine vorba de CUSTOMER SUPPORT este necesar să ai o bună gestionare a prezenței. Îmbunătățirea serviciului pentru clienți, ascultându-ți clienții și răspunzând la reclamațiile și întrebările acestora, te ajută în cele din urmă să-ți îmbunătățești imaginea brand-ului.

Prin intermediul rețelelor sociale, poți urmări concurenții tăi și cele mai recente strategii ale campaniilor acestora.

Și, în sfârșit, poți converti clienții potențiali în clienți prin publicitatea pe rețelele sociale, care este mai ieftină și mai eficientă decât publicitatea tradițională atunci când vine vorba de targetare și analiza performanței.

Ai nevoie de ajutor sau nu ai timpul necesar pentru a-ți consolida cu adevărat o prezență în Social Media?Completează formularul, iar noi te vom contacta pentru un audit GRATUIT al contului tău și îți vom oferi sugestii pentru îmbunătățirea rezultatelor!

Abonează-te la Newsletter și primești noul nostru eBook GRATUIT!

Ți-am pregătit 38 de pagini pline cu informații utile ce te vor ajuta pe tine și afacerea ta să beneficiați de succesele unei agenții specializate în Facebook & Instagram Ads.

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Află care sunt cele mai eficiente modălități de a atrage și păstra publicul țintă în era digitală a anului 2023.…

Promovarea Facebook Ads îți poate crește afacerea!

Promovarea Facebook Ads îți poate crește afacerea!

🔥 Facebook are peste 12 milioane de utilizatori în România și este în continuare cea mai populară platformă de socializare.…

Notorietate a brand-ului în online? Află cum să o crești

Notorietate a brand-ului în online? Află cum să o crești

Când vine vorba de afaceri, nimic nu este mai epuizant decât stagnarea. Lipsa creșterii, adaptării și lipsa de a accepta…

Abonează-te la Newsletter și primești noul nostru eBook GRATUIT!

Ți-am pregătit 38 de pagini pline cu informații utile ce te vor ajuta pe tine și afacerea ta să beneficiați de succesele unei agenții specializate în Facebook & Instagram Ads.

Scroll to Top