Agentie de marketing digital

crestere notorietate brand awareness in mediul online

📢 Când vine vorba de afaceri, nimic nu este mai epuizant decât stagnarea. Lipsa creșterii, adaptării și lipsa de a accepta noi provocări au ca rezultat ratarea oportunităților de profit și succes.

În acestă postare vei descoperi noi metodologii despre cum să-ți dezvolți gradul de notorietate a brand-ului și cum să-ți consolidezi o strategia de brand pe termen lung.

Înainte de a începe să te gândești la o strategie completă de branding, te încurajăm să faci un bilanț al eforturilor tale existente și al nivelurilor actuale de notorietate a brand-ului. 

Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este cu un audit al brand-ului tău. Înainte de a construi o nouă strategie de brand este esențial să înțelegi care este valoarea strategiei existente de brand.

Acest audit ar trebui să identifice amprenta ta digitală și angajamentul tău existent. În plus, auditul tău include:

 • Zone de oportunități ratate

 • Activitatea brand-ului pe rețelele sociale

 • “Media câștigată” comparativ cu principalii tăi competitori

 • Posibilitatea căutării brand-ului tău în mediul online

Acest lucru te va ajuta să identifici ce trebuie schimbat pentru o nouă reușită. Fără diligență, strategia ta de brand poate rămâne la stadiul de idee și lipsită de strălucire. Auditul ar trebui să-ți permită să observi marca cu ochi proaspeți și să elimini orice greutate.

De ce este important să creezi notorietate a brand-ului?

crestere notorietate brand awareness in mediul online marketing digital online social media promovare

Conștientizarea mărcii este esențială pentru a promova un produs sau o companie, mai ales în 2023.

Aici sunt principalele motive pentru care notorietatea este esențială:

 • Afacerea ta are mai multă vizibilitate

Vei crește vizibilitatea generală a brand-ului prin crearea unei mărci sau a unui produs recunoscut și identificabil cu ușurință.

O strategie consecventă și amănunțită de notorietate a brand-ului se va concentra pe a ajunge la noi consumatori și pe educarea acestora cu privire la produsele/serviciile și ofertele tale.

 • Ajută-ți consumatorii să ia decizii

Când îți este sete spui că vrei o băutură răcoritoare, dar trebuie să decizi ce băutură răcoritoare dorești să cumperi. Există multe opțiuni pentru băuturi răcoritoare, dar probabil te vei gândi la jucătorii de frunte din industrie, cum ar fi Coca Cola sau Pepsi.

Ambele companii au folosit o strategie de conștientizare a mărcii care te face să te gândești la ele atunci când ți-e sete. Cu un plan strategic de conștientizare a mărcii, vei putea ajuta consumatorii să ia cea mai critică decizie: achiziționarea.

Comunicând beneficiile și valoarea produselor tale, îi ajuți pe consumatori să decidă de ce să cumpere de la tine.

 • Creșterea vânzărilor și a traficului

Strategiile puternice de notorietate a brand-ului duc la creșterea valorilor, cum ar fi conversiile și traficul pe site-ul sau pagina ta.

Consumatorii sunt adesea distrași de numărul de opțiuni pe care le au atunci când fac cumpărături. Permițând brand-ului tău să fie bine cunoscut și recunoscut, vei putea canaliza clienții către platformele/conturile tale mai direct.

Consumatorii parcurg mai mulți pași într-o călătorie de cumpărături: etapa de conștientizare, etapa de cercetare, etapa de considerare, etapa de decizie și etapa de cumpărare. Notorietatea te ajută să-ți conduci clientul prin aceste etape și să-l aducă la sfârșitul călătoriei în care efectuează o achiziție.

 • Obții clienți fideli

Obținerea clienților fideli este importantă pentru toate afacerile. Și din moment ce o strategie de notorietate a brand-ului poate ajuta în acest sens, asta explică de ce este și importantă.

Obținând recunoaștere și apreciere de la clienții tăi prin notorietate a brand-ului, crești probabilitatea ca aceștia să facă cumpărături de la tine.

Având o conștientizare puternică a mărcii și clienți fideli, îți poți ajuta cumpărătorii să ajungă în etapa de recomandare, în care îți vor promova afacerea în mod independent și gratuit.

Crearea strategiei de brand

După ce ai identificat punctele forte și punctele slabe ale strategiei existente este timpul să-ți dezvolți o strategie de branding îmbunătățită. Pe o piața extrem de competitivă, ieșirea în evidență este esențială pentru a fi găsită de potențialii clienți.

Pentru a-ți susține cel mai bine afacerea, ai nevoie de o strategie cuprinzătoare de media și de branding care să atragă clienți potențiali printr-o varietate de canale. 

Iată metodele noastre de top pentru îmbunătățirea gradului de notorietate a brand-ului în 2023:

1. Strategia Digitală

crestere notorietate brand awareness in mediul online marketing digital online social media promovare

Planul de implicare și mediul digital poate fi împărțit în trei părți. Aceasta include eforturile tale de SEO, campaniile de implicare și strategia de social media.

Optimizare SEO

Este posibil să ai cele mai bune produse sau servicii din domeniul tău, dar totuși niciunul. Pentru a naviga cu succes în peisajul online, trebuie să-ți îmbunătățești jocul SEO. Dacă principalii tăi competitori domină termenii cheie de căutare din industrie, înseamnă că ei vor fi mereu cu “mâna sus”.

Optimizează-ți website-ul:

 • Identifică clasamentul pentru termenii cheie care sunt specifici și relevanți pentru industria în care activezi
 • Actualizează textele site-ului tău cu informații despre aceste cuvinte cheie
 • Realizează acest lucru stimulând lungimea și adâncimea paginii pe care Google o plasează în căutările pentru acel cuvânt cheie
 • Verifică-ți site-ul pentru erori tehnice SEO, cum ar fi probleme de accesibilitate sau link-uri nefuncționale

Poți utiliza SEMrush  pentru a găsi erori și recomandări pentru îmbunătățiri tehnice. Problemele de accesibilitate, cum ar fi fonturile cu dimensiuni reduse sau lipsa etichetelor ALT, îți vor afecta scorul SEO.

Activează sau reîmprospătează campaniile prin e-mail

Chiar dacă un prospect ajunge pe pagina ta este posibil să nu fie pregătit să cumpere. Dacă sunt în primele etape din călătoria cumpărătorului, ar putea avea nevoie de mai multe informații înainte de a achiziționa de la tine. Marketingul prin e-mail îi ajută pe cumpărătorii care nu au timp să învețe mai multe despre compania ta, sporindu-le încrederea în brand-ul tău.

Campaniile de implicare a publicului în mai mulți pași hrănesc publicul prin metode non-invazive. Pe măsură ce cauți să reîmprospătezi sau să implementezi campanii de implicare, ia în considerare segmentarea publicului și ce mesaje rezonează cu fiecare segment al bazei tale de clienți potențiali.

Prezența constantă pe rețelele sociale

Rețelele de socializare sunt o altă componentă a reputației digitale și a capacității de căutare a brand-ului tău. Prospecții pot naviga pe rețelele sociale pentru a-ți înțelege marca înainte de a se angaja în calitate de client. Alternativ, rețelele sociale pot implica clienții existenți, oferindu-ți mai multe motive pentru a investi într-o strategie de social media.

 • Primul pas către branding pe rețelele sociale este să-ți actualizezi profilurile cu conținut legat de brand-ul tău. Fotografia de profil este o piesă relativ de bază a profilurilor de afaceri și joacă un rol major în branding. Trebuie să te asiguri că toate fotografiile de profil din rețelele sociale poartă sigla/logo-ul brand-ului tău.

Vei crea un sentiment de uniformitate pe toate platformele și vei ajuta utilizatorii să-ți identifice afacerea în rezultatele căutării.

Pentru a-ți finaliza strategia de branding pe rețelele sociale, trebuie să faci o punte între prezența pe rețelele sociale și site-ul tău. Una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a realiza acest obiectiv este adăugarea unui link URL în profilurile tale.

După ce ai ales platformele de social media care completează punctele forte ale afacerii tale și ai completat profilurile este timpul să dezvolți un program eficient de postări.

Programul postărilor va dicta mai multe lucruri, inclusiv: ce fel de conținut postezi, cât de des postezi, la ce oră din zi postezi, ce este inclus în postare.

Deși acești factori vor varia între platforme, este esențial să-ți optimizezi postările pentru a ajunge la cât mai mulți utilizatori. Rămâi consecvent  în frecvența postărilor și tipul de conținut, te va ajuta să dezvolți notorietatea brand-ului tău în ochii publicului țintă.

2. Creează notorietate a brand-lui cu ajutorul unui podcast

crestere notorietate brand awareness in mediul online marketing digital online social media promovare

S-ar putea să simți că ai luat în considerare fiecare opțiune pentru a-ți extinde acoperirea și a-ți construi credibilitatea. Podcasting-ul este o metodă inovatoare pentru ca întreprinderile să se prezinte ca experți și să se poziționeze ca surse credibile.

Atunci când vei construi relații mai bune cu clienții potențiali înainte ca aceștia să-ți acceseze website-ul sau alte active, creezi șanse mult mai mari ca aceștia să-ți devină clienți odată ce au ajuns în mediul de achiziție. 

 • Gândește-te la asta ca la o întâlnire, dacă inviți pe cineva necunoscut să iasă pentru prima dată cu tine, în primele secunde sau minute, cel mai probabil vei fi respins. Pe de altă parte, dacă ai un prieten comun care vorbește despre tine și va spune despre cât de minunat ești și despre beneficiile de a fi în preajma ta… înclinația va fi mult mai mare să spună “da”.
 • Pentru fiecare afacere, primul pas în atragerea mai multor clienți este crearea de notorietate a brand-ului pentru companie, produse sau servicii, iar podcasturile te ajută să faci exact asta și chiar mai mult. 

3. Creează notorietate a brand-lui cu ajutorul unei strategii de marketing prin conținut

crestere notorietate brand awareness in mediul online marketing digital online social media promovare

Este posibil să ai deja elementele de bază ale marketingului de conținut. Există bloguri, pagini Social Media și Landingpage-uri din belșug. Marketingul de conținut creativ poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru un refresh al strategiei de branding și pentru a crește gradul de notorietate a mărcii.

Indiferent dacă ne dăm seama sau nu, toți răspundem la conținut. Ne alimentează înțelegerea și sprijină procesele de luare a deciziilor în calitate de clienți. Metodele inovatoare de marketing de conținut iau în considerare cum să valorifici conținutul fără un argument de vânzare pentru o mai mare încredere.

Articole în calitate de lider de gândire/opinie

Oamenii se îndreaptă spre lideri în care pot avea încredere. Cumpărătorul modern a devenit din ce în ce mai sceptic și analitic. Pentru a construi încredere cu publicul tău trebuie să înțelegi profund subiectul și publicul.

O modalitate de a arăta acest lucru este prin intermediul articolelor de lider de gândire care îți permit să te exprimi și să-ți afișezi expertiza. Deși aceste articole nu au un CTA sau formulare de contact, ele oferă elementele de bază ale conștientizării și încrederii care conta în oportunitățile viitoare.

Părerea clienților

În loc să-ți prezinți succesul, inversează narațiunea. Beneficiază de succesul clienților tăi și de gradul de satisfacție!

Această abordare câștigă vizibilitate pentru clienții potențiali, dezvăluind în același timp subtil valoarea propriilor produse/servicii. Un avantaj al acestei abordări este versatilitatea pe care o oferă.

4. Stăpânește arta povestirii și fii relatabil

crestere notorietate brand awareness in mediul online marketing digital online social media promovare

După ce ai înțeles conceptul de notorietate a brand-ului, următorul pas este să înveți modalități de a începe și de a-l crește. Oamenii răspund la ceea ce se pot raporta. Nu contează dacă produsul tău este tehnic, găsește unghiul uman față de el. Ce probleme rezolvă? Cum face viața mai bună pentru oameni? Are impact asupra comunității? Protejează mediul?

Toată lumea iubește o poveste bună! 

Nu e de mirare că este un mijloc puternic de comunicare și foarte recomandat în copywriting. Poveștile îți fac conținutul interesant și identificabil, atragând oamenii către brand-ul tău. Atenția oamenilor pe internet este limitată, dar o poveste bună va atrage interesul. 

Află cum să împărtășești povestea brand-ului tău, experiențele clienților tăi actuali și cum valorile tale au un impact asupra mediului, îmbunătățind lumea. Această abordare te va evidenția și îți va face brand-ul cunoscut.

5. Creează produse digitale

crestere notorietate brand awareness in mediul online marketing digital online social media promovare

Un produs digital este un produs intangibil distribuit/vândut în mediul online. Exemple sunt cărțile electronice (eBook’s), cursurile, tutorialele și ghidurile, cercetările și datele. 

Înainte de a crea produsul digital, trebuie să identifici punctele dureroase sau problemele pe care le întâmpină publicul tău și oferă-le o soluție viabilă pentru a-i ajuta pe oameni.

Pe baza experienței noastre, crearea cărților electronice te va ajuta cu siguranță în afacerea ta. Există posibilitatea ca aceasta să devină virală, însă, trebuie să fii generos cu informațiile pe care le oferi. Creează întotdeauna valoare cititorilor tăi pentru a construi încrederea și respectul.

Ridică-te deasupra concurenței

Fii extrem de competitiv în lumea afacerilor. Ajută-ți publicul să te aleagă pe tine și nu pe unul din concurenții tăi. Este o mișcare grozavă să creezi cărți electronice dacă ești o afacere mică și concurenții tăi (probabil) nu fac cărți electronice. Vei avea un real avantaj competitiv, în timp ce vei ajunge la publicul vizat.

Gânduri de final

 

Prin folosirea acestor metode, beneficiile tale sunt duble. În primul rând, aceste metode susțin o creștere sănătoasă a notorietății brand-ului pe o bază largă de perspective. În al doilea rând, generezi un sentiment de încredere care poate transforma un prospect într-un client fidel.

A face un brand popular.. nu este treabă de-o zi, dar aduce o recoltă bogată dacă este bine executat. A fi identificabil, a oferi produse digitale, a folosi SEO și a stăpâni arta povestirii sunt modalități esențiale în 2023 pentru a construi gradul de notorietate a brand-ului tău.

Ai nevoie de ajutor? Îți vom oferi sugestii pentru îmbunătățirea rezultatelor!

Campanii Facebook Ads de SUCCES!

Campanii Facebook Ads de SUCCES!

Transformă campaniile Facebook Ads în SUCCESE cu strategii precise! Campaniile Facebook Ads reprezintă, în continuare, un instrument puternic pentru a…

Tendințe Marketing Digital 2023

Tendințe Marketing Digital 2023

Piața digitală este și va fi mereu într-o continuă schimbare, pe măsură ce numărul utilizatorilor crește.. și cererea de tehnologie…

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Află care sunt cele mai eficiente modălități de a atrage și păstra publicul țintă în era digitală a anului 2023.…

Promovarea Facebook Ads îți poate crește afacerea!

Promovarea Facebook Ads îți poate crește afacerea!

🔥 Facebook are peste 12 milioane de utilizatori în România și este în continuare cea mai populară platformă de socializare.…

🎯 Cum îți poți crește vânzările cu TikTok Ads?

🎯 Cum îți poți crește vânzările cu TikTok Ads?

În 2021, TikTok a depășit Google și Facebook ca fiind cel mai vizitat site online. Deși inițial renumit pentru videoclipurile…

Google Ads te ajută să-ți crești cifra de afaceri!

Google Ads te ajută să-ți crești cifra de afaceri!

Toată lumea a auzit de Google Ads, platforma de publicitate online oferită de Google. Este una dintre cele mai populare…

Abonează-te la Newsletter și primești noul nostru eBook GRATUIT!

Ți-am pregătit 38 de pagini pline cu informații utile ce te vor ajuta pe tine și afacerea ta să beneficiați de succesele unei agenții specializate în Facebook & Instagram Ads.

Scroll to Top