Agentie de marketing digital

agentie social media

Chat-ul Live te ajut─â s─â transformi vizitatorii ├«n poten╚Ťiali clien╚Ťi ╚Öi clien╚Ťii ├«n utilizatori ferici╚Ťi !

Rezumatul post─ârii :

  • A╚Ötept─ârile clien╚Ťilor sunt ├«n cre╚Ötere
  • Ce este software-ul de chat live ╚Öi de ce am nevoie de el?
  • 8 beneficii ale software-ului LiveChat pentru afacerea ta

┬á ┬á ┬á ┬á ├Äntr-o lume digital─â, regele este viteza. De la livrarea peste noapte, la accesul instant pentru produsul sau serviciul pe care ├«l oferi, clien╚Ťii doresc lucruri acum, pe care de obicei le primesc.

┬á ┬á ┬á ┬á Oricum, acesta nu este cazul ├«n care vine vorba de serviciul pentru clien╚Ťi. Cercet─ârile arat─â c─â timpul mediu de r─âspuns pentru solicit─ârile de servicii ale clien╚Ťilor pe social media, este de 10 ore. Mai r─âu, timpii de r─âspuns prin e-mail dureaz─â mai mult de 12 ore ! Acest lucru nu este acceptabil. ├Änt├órzierile de acest fel, vor conduce la pierdea clien╚Ťilor.
Dar, cum po╚Ťi r─âspunde rapid clien╚Ťilor t─âi? Este simplu – folosi╚Ťi chatul live.
┬á ┬á ┬á ┬áProgramul de live chat, permite purtarea conversa╚Ťiilor ├«n timp real cu clien╚Ťii t─âi, ├«n timp ce ace╚Ötia sunt pe site-ul t─âu web. Este rapid, convenabil ╚Öi clien╚Ťilor le place, deoarece este de 100 de ori mai rapid dec├ót orice alt canal de servicii digitale.


1. Crește vânzările și conversiile 


>> Vezi aici <<
┬á ┬á ┬á ┬á Primul avantaj major al utiliz─ârii chat-ului live pe site-ul┬á t─âu, este poten╚Ťialul de a cre╚Öte v├ónz─ârile. Asocia╚Ťia American─â de Marketing a analizat acest factor si au ajuns la concluzia : Companiile care folosesc chatul live, ├«n medie, au observat o cre╚Ötere cu 20% a conversiilor! ├Än timpul navig─ârii pe site-ul t─âu, clien╚Ťii ╚Öi clien╚Ťii poten╚Ťiali vor avea ├«ntreb─âri despre produsul sau serviciul comercializat. Cu chatul live, le po╚Ťi r─âspunde imediat, ├«n timp ce cump─âr─âtorul este ├«nc─â pe site-ul t─âu.
Asta face ca chatul live să fie atât de puternic.
┬á ┬á ┬á ┬á Chatul live ├«╚Ťi ofer─â ╚Öansa de a ╚Ťine cump─âr─âtorii de m├ón─â, de ai ajuta s─â dep─â╚Öeasc─â obiec╚Ťiile ╚Öi s─â ia o decizie de cump─ârare. Este ca ╚Öi cum ai avea un asistent de v├ónz─âri ├«n standby, live pe site-ul t─âu. Mai mult, un raport al eMarketer a analizat impactul pe care chatul live ├«l are asupra consumatorilor.
Raportul a constatat : cu 35% mai multe persoane au f─âcut o achizi╚Ťie online dup─â ce au folosit chatul live.


 
2. Redu costurile de asisten╚Ť─â┬á


┬á ┬á ┬á ┬á Nu este un secret faptul c─â asisten╚Ťa pentru clien╚Ťi poate fi costisitoare. ├Än centrele de apel tradi╚Ťionale, un agent de servicii pentru clien╚Ťi se va ocupa at├ót de solicit─âri de telefonie, c├ót ╚Öi de e-mail. Dar, doar unul c├óte unul (├«╚Ťi po╚Ťi imagina ├«ncercarea de a r─âspunde la dou─â apeluri simultan?). Avantajul software-ului de chat live este c─â schimb─â toate acestea. Potrivit cercet─ârilor efectuate de Telus International, un agent de servicii pentru clien╚Ťi poate ╚Ťine p├ón─â la┬á 6 chat-uri simultan, ├«n func╚Ťie de complexitatea problemelor implicate.
┬á ┬á ┬á ┬áAbilitatea de a gestiona mai multe chat-uri ale clien╚Ťilor simultan ├«nseamn─â c─â vei avea nevoie de o echip─â substan╚Ťial mai mic─â pentru a gestiona cererile de servicii pentru clien╚Ťi, reduc├ónd astfel costurile de asisten╚Ť─â. Dac─â acest lucru nu este suficient pentru a te convinge, chat-ul live este cu peste 50% mai ieftin dec├ót gestionarea apelurilor telefonice.


3. Construiește încrederea cumpărătorilor 


┬á ┬á ┬á ┬á C├ónd intri ├«ntr-un magazin fizic, agentul de v├ónz─âri are ╚Öansa de a construi un raport cu tine ├«n timpul procesului de v├ónzare. Acest lucru ├«l ajut─â s─â stabileasc─â ├«ncredere ╚Öi s─â fac─â v├ónzare. Dar online, nu po╚Ťi face asta.
┬á ┬á ┬á ┬á Consumatorii sunt ├«n mod natural sceptici ├«n ceea ce prive╚Öte cump─ârarea de lucruri de la oameni pe care nu ├«i cunosc. Este natura uman─â. Dar, prin intermediul chat-ul live, po╚Ťi purta o conversa╚Ťie direct─â cu cump─âr─âtorul t─âu, care ├«╚Ťi permite s─â construie╚Öti ├«ncredere ╚Öi s─â reduci decalajul dintre timpul de achizi╚Ťii online ╚Öi offline. ├Äncrederea este extrem de important─â ├«n lumea afacerilor. Dac─â un cump─âr─âtor nu are ├«ncredere ├«n tine, acesta nu va furniza informa╚Ťiile sale de contact ╚Öi nici nu va ├«mp─ârt─â╚Öi datele personale.
┬á ┬á ┬á ┬á Un studiu realizat de ATG (acum achizi╚Ťionat de Oracle) ├«n Global Consumer Trends a constatat c─â 90% dintre clien╚Ťi au spus c─â butonul ÔÇ×Chat liveÔÇŁ le ofer─â ├«ncredere c─â pot ob╚Ťine ajutor dac─â au nevoie de el. F─âr─â chat live, va trebui s─â lucrezi mult mai mult pentru a oferi ├«ncredere vizitatorilor ╚Öi poten╚Ťialilor clien╚Ťi ai site-ului t─âu.


4. Ob╚Ťine╚Ťi un avantaj competitiv


┬á ┬á ┬á ┬á Oferirea acestui software clien╚Ťilor t─âi, creeaz─â o mare oportunitate de a ob╚Ťine un avantaj competitiv fa╚Ť─â de rivali. Un studiu realizat de Telus International a ar─âtat c─â multe companii ├«nc─â nu beneficiaz─â de puterea utiliz─ârii chat-ului live pe site-urile lor web. De fapt, propriul nostru studiu a 1.000 de site-uri web a constatat c─â doar 9% dintre ele utilizeaz─â chat-ul live pentru a oferi asisten╚Ť─â ├«n timp real clien╚Ťilor lor.


5. Crește valoarea medie a comenzii


┬á ┬á ┬á ┬á Chat-ul live nu te ajut─â doar s─â cre╚Öti v├ónz─ârile, te ajut─â, de asemenea, s─â cre╚Öti valoarea unei v├ónz─âri! Utiliz├ónd chat-ul live pentru a vorbi cu cump─âr─âtorul ╚Öi pentru a ├«n╚Ťelege nevoile acestuia, po╚Ťi recomanda produse ╚Öi servicii similare prin v├ónzare ├«ncruci╚Öat─â pentru a cre╚Öte valoarea medie a comenzii.

  • De exemplu, dac─â un cump─âr─âtor dore╚Öte s─â cumpere un laptop nou, un agent de chat poate r─âspunde recomand├ónd un laptop care s─â le satisfac─â nevoile. ├Äns─â, un agent poate cre╚Öte ╚Öi valoarea medie a comenzii recomand├ónd o hus─â pentru laptop, o geant─â ╚Öi orice accesorii legate de laptop.┬á

6. Satisfacerea nevoilor clien╚Ťilor


┬á ┬á ┬á ┬áChat-ul live este o oportunitate excelent─â de a ├«mbun─ât─â╚Ťi asisten╚Ťa pentru clien╚Ťi ╚Öi de a oferi o experien╚Ť─â memorabil─â clien╚Ťilor pe site-ul t─âu web. De aceea, clien╚Ťii prefer─â s─â foloseasc─â chat-ul live. Potrivit unei lucr─âri de cercetare eDigital, chat-ul live are cele mai ridicate niveluri de satisfac╚Ťie pentru orice canal de servicii pentru clien╚Ťi, cu 73%, comparativ cu 61% pentru e-mail ╚Öi 44% pentru telefon.

┬á ┬á ┬á ┬á ┬á Motivul nivelului ridicat de satisfac╚Ťie al chat-ului live se datoreaz─â ÔÇ×eficien╚Ťei ╚Öi rapiditatea experien╚ŤeiÔÇŁ, spune Kirk Parsons, director senior la compania de cercetare a pie╚Ťei, J.D. Power. Sigur, po╚Ťi oferi modalit─â╚Ťi tradi╚Ťionale pentru ca oamenii s─â te contacteze, dar de ce s─â nu comunici cu clien╚Ťii t─âi printr-un canal pe care ├«l prefer─â?
Proced├ónd astfel, vei p─âstra mai mul╚Ťi clien╚Ťi.


7. P─âstreaz─â contactul cu vizitatorii


┬á ┬á ┬á ┬á ┬áDin p─âcate, nu to╚Ťi cei care ├«╚Ťi viziteaz─â site-ul, vor ╚Öi cump─âra imediat. Deci, ce se ├«nt├ómpl─â atunci c├ónd un vizitator p─âr─âse╚Öte site-ul? Te a╚Öezi ╚Öi speri c─â va reveni la un moment dat ? Sau faci ceva ├«n acest sens?
Pentru persoanele care folosesc chat-ul live, po╚Ťi colecta informa╚Ťii despre ele ╚Öi ├«i po╚Ťi transforma ├«n clien╚Ťi poten╚Ťiali. ├Änainte de a ├«ncepe o sesiune de chat live, po╚Ťi cere utilizatorului datele de contact. Acest lucru nu numai c─â ajut─â la identificarea unui client existent, dar cer├ónd numele acestuia po╚Ťi oferi o experien╚Ť─â mai personalizat─â.

  • Dac─â utilizatorul de chat nu este client, acum ╚Ötii cine este. Utilizeaz─â acest lucru ├«n avantajul t─âu ╚Öi ├«ntreb─â-i dac─â ar dori s─â primeasc─â nout─â╚Ťi ╚Öi materiale promo╚Ťionale, ca parte a strategiei tale de marketing prin e-mail. Este posibil s─â nu cumpere de la tine ast─âzi, dar av├ónd informa╚Ťiile lor de contact po╚Ťi convinge de-a lungul timpului c─â produsul t─âu este potrivit pentru ei.
  • Un alt avantaj al utiliz─ârii chat-ului este: chiar dac─â nu po╚Ťi colecta informa╚Ťii de contact prima dat─â, 63% dintre consumatori sunt mai predispu╚Öi s─â revin─â pe un site web care ofer─â chat live. Deci, ╚Öansele tale pentru poten╚Ťiali clien╚Ťi deja sunt concretizate.

8. ├Ämbun─ât─â╚Ťe╚Öte experien╚Ťa site-ului web


┬á ┬á ┬á ┬á Cu chat-ul live, clien╚Ťii t─âi nu mai trebuie s─â se opreasc─â din ceea ce fac ╚Öi s─â ridice telefonul sau s─â trimit─â un e-mail atunci c├ónd au o ├«ntrebare. ├Än schimb, pot avea r─âspunsuri la ├«ntreb─ârile lor imediat de la o persoan─â. Acest lucru este important, mai ales atunci c├ónd vine vorba de achizi╚Ťionarea sau abonarea la produse online.
┬á ┬á ┬á ┬á S-a constatat c─â 57% dintre clien╚Ťi abandoneaz─â achizi╚Ťia dac─â nu pot primi r─âspunsul rapid la ├«ntrebare. ├Än plus, acela╚Öi studiu a constatat c─â 44% dintre consumatorii online consider─â c─â r─âspunsul la ├«ntreb─ârile lor de c─âtre o persoan─â ├«n timp ce se afl─â ├«n mijlocul unei achizi╚Ťii este una dintre cele mai importante caracteristici pe care le poate oferi un site web.
├Än timp ce ├«mbun─ât─â╚Ťirea experien╚Ťei site-ului web ├«i ajut─â pe clien╚Ťi, avantajul afacerii aici este ca ofer─â clien╚Ťilor de 3 ori mai multe ╚Öanse s─â efectueze o achizi╚Ťie – av├ónd un impact pozitiv asupra rezultatului t─âu. Chat-ul live se g─âse╚Öte de obicei pe pagina de pornire ╚Öi pe paginile produselor, dar un alt mod de a folosi chat-ul live pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi experien╚Ťa site-ului web este plasarea chat-ului ├«n locuri neobi╚Önuite, cum ar fi “404 error” sau pagini care au fost ╚Öterse. Atunci c├ónd clien╚Ťii t─âi ajung pe o pagin─â 404, ace╚Ötia pleac─â de obicei. Acum, un agent de chat live ├«i poate ajuta s─â navigheze ╚Öi s─â g─âseasc─â ceea ce caut─â.


Folosești acest instrument de marketing pe site-ul tău ?
Ce parere ai despre acest lucru ?
Las─â-ne p─ârerea ta mai jos in comentarii. Suntem bucuro╚Öi s─â o afl─âm ­čÖé

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la Newsletter și primești noul nostru eBook GRATUIT!

╚Üi-am preg─âtit 38 de pagini pline cu informa╚Ťii utile ce te vor ajuta pe tine ╚Öi afacerea ta s─â beneficia╚Ťi de succesele unei agen╚Ťii specializate ├«n Facebook & Instagram Ads.

Scroll to Top