Lansare produs NOU | Studiu de caz 

 Home & Deco 

28.6.2023

 

Lansare produs nou – Introducere

 

În acest studiu de caz vom prezenta oportunitatea pe care am avut-o de a ne ajuta un colaborator să-și crească vizibilitatea și să-și prezinte produsul în fața publicului relevant.

Înainte de a apela la serviciile noastre, colaboratorul nostru avea prezență în mediul online, dar fără rezultate mulțumitoare.

Shop-ul online de unde putea fi achiziționat produsul, exista, dar nu era suficient pentru a atrage clienți noi și pentru a crește vânzările.

Cu toate acestea, avea o mare încredere în produsul său și în capacitatea acestuia de a aduce beneficii semnificative consumatorilor săi.

Din cauza lipsei de vizibilitate online, a apărut și o serie de provocări, printre care:

  • Lipsa notorietății: fiind un produs nou, necunoscut în piață, a fost dificil pentru el să se diferențieze de competiție.
  • Accesul limitat la publicul țintă: cu o prezență minimă în mediul online, avea oportunități limitate de a ajunge la publicul său țintă.
  • Vânzări slabe: cu un număr limitat de vizitatori pe site-ul său, înregistra vânzări slabe, dorind să îmbunătățească acest lucru.

Obiectivul nostru principal a fost de a crește vizibilitatea în mediul online și implicit încrederea față de produs.

Produsul lor fiind nou pe piață, avea nevoie de cunoaștere și prezentare în fața publicului relevant. În urma analizei de piață, am dezvoltat o strategie de marketing care să ajute la îndeplinirea obiectivelor.

 

 

Lansare produs nou – Strategie & Implementare

 

Pentru a îndeplini obiectivele stabilite, am dezvoltat o strategie complexă care a implicat analiza pieței, a principalilor competitori, identificarea nevoilor și identificarea punctelor de diferențiere.

Acest lucru ne-a permis să ne concentrăm pe poziționarea produsului în piață, într-un mod care să-l evidențieze de concurenții săi.

Planul de acțiune pe care l-am dezvoltat s-a concentrat pe crearea de conținut atractiv și relevant pentru publicul țintă.

Strategia noastră s-a concentrat pe promovarea caracteristicilor produsului, cum se diferențiază, cum poate fi de ajutor și de ce este o opțiune mai bună decât restul.

Am creat campanii de publicitate pe Facebook și Instagram care să atragă atenția potențialilor clienți, folosind imagini, video-uri, mesaje atractive și ușor de înțeles.

De asemenea, am dezvoltat o strategie de conținut care să prezinte produsul în acțiune și să ilustreze modul în care acesta poate fi util pentru clienți.

Aceste materiale au fost concepute într-un mod în care să atragă atenția publicului țintă și să determine ideea de a fi luat în considerare ca o primă opțiune în momentul achiziției.

După dezvoltarea și implementarea strategiei de promovare, am monitorizat și analizat constant performanța campaniilor noastre. 

 

 

Lansare produs nou – Rezultate & Concluzii

 

Am reușit să creștem vizibilitatea produsului în mediul online și să-i atragem atenția publicului relevant.

Produsul devenind mult mai cunoscut și recunoscut în piață prin intermediul campaniilor de publicitate pe rețelele de socializare, crescând numărul de aprecieri, distribuiri și comentarii.

De asemnea, traficul pe site a crescut, cât și numărul vânzărilor.

Concluzia acestui studiu de caz evidențiază rolul strategiilor de marketing digital în creșterea notorietății și a vânzărilor unui produs sau serviciu.

Atunci când piața este competitivă și există soluții similare disponibile, încrederea publicului țintă rămâne cheia succesului.

Prin intermediul campaniilor de promovare, reușim să punem în lumină beneficiile unice, să comunicăm valorile, avantajele și să construim o relație solidă cu publicul nostru.

Utilizând canalele social media, conținutul de calitate și publicitatea online, ajungem la audiența relevantă pentru a oferi informații valoroase și inspirație.

De asemenea, am fost atenți la feedback-ul și opiniile clienților, adaptându-ne constant strategia în funcție de nevoile și preferințele lor.

Acest nivel de implicare ne permite să consolidăm încrederea și să construim o imagine pozitivă pentru produsele sau serviciile comercializate.

În final, putem concluziona că, în era digitală, o abordare inteligentă și strategică a marketingului poate face diferența în promovarea și dezvoltarea unei afaceri, chiar și într-o piață competitivă.

Este esențial să construim încrederea publicului nostru, să comunicăm eficient și să fim receptivi la schimbările din piață.

Cu eforturi constante și strategii bine definite, putem transforma obiectivele într-un succes notabil.

Completează formularul, iar noi te vom contacta pentru un audit GRATUIT al contului tău, cât și sugestii pentru îmbunătățirea rezultatelor.

Blogul BuyAds

Tendințe Marketing Digital 2023

Tendințe Marketing Digital 2023

Piața digitală este și va fi mereu într-o continuă schimbare, pe măsură ce numărul utilizatorilor crește.. și cererea de tehnologie…

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Cum să creeazi conținut calitativ în 2023

Află care sunt cele mai eficiente modălități de a atrage și păstra publicul țintă în era digitală a anului 2023.…

Promovarea Facebook Ads îți poate crește afacerea!

Promovarea Facebook Ads îți poate crește afacerea!

🔥 Facebook are peste 12 milioane de utilizatori în România și este în continuare cea mai populară platformă de socializare.…

🎯 Cum îți poți crește vânzările cu TikTok Ads?

🎯 Cum îți poți crește vânzările cu TikTok Ads?

În 2021, TikTok a depășit Google și Facebook ca fiind cel mai vizitat site online. Deși inițial renumit pentru videoclipurile…

Google Ads te ajută să-ți crești cifra de afaceri!

Google Ads te ajută să-ți crești cifra de afaceri!

Toată lumea a auzit de Google Ads, platforma de publicitate online oferită de Google. Este una dintre cele mai populare…

Notorietate a brand-ului în online? Află cum să o crești

Notorietate a brand-ului în online? Află cum să o crești

Când vine vorba de afaceri, nimic nu este mai epuizant decât stagnarea. Lipsa creșterii, adaptării și lipsa de a accepta…

Abonează-te la Newsletter și primești noul nostru eBook GRATUIT!

Ți-am pregătit 38 de pagini pline cu informații utile ce te vor ajuta pe tine și afacerea ta să beneficiați de succesele unei agenții specializate în Facebook & Instagram Ads.

Scroll to Top